Cavewoman

I have been in rollercoasters before, the rollercoaster that is called life. Misschien is het een soort van verslaving maar ik kon het niet laten om weer in één te stappen. Op de een of andere manier kon ik deze uitnodiging van het universum ook niet weigeren. Ik ging naar Zwitserland met het idee in mijn hoofd dat ik daar mijn rust zou vinden. Niet letterlijk natuurlijk, het is nog geen tijd voor RIP, maar figuurlijk. Mijn leven in een iets rustiger vaarwater, ik word tenslotte ook een dagje ouder. Maar het universum dacht er anders over. Dus ging de praktijk waar ik werkte sluiten en kon ik gelukkig aan het werk blijven in een naburige praktijk van de vrouw van mijn baas. Maar ook daar hoorde ik volgens het lot niet thuis. Dus tijdens het plaatselijke bergloopje kruisten twee hele mooie mensen mijn pad. En ik stond daar en keek naar ze. Ik wist dat hij een fysiotherapeut was uit Nederland, met een praktijk in Buchs. Tien minuten heb ik staan draaikonten. Zal ik, zal ik niet…Op het moment dat niet aan het winnen was, realiseerde ik me dat ik best hoi kon zeggen. En dat ging natuurlijk prima. Ik werd niet eens opgegeten. Het sluiten van de praktijk waar ik werkte kwam aan de orde, en terloops vroeg ik of hij iemand nodig had. Het bleek dat Michiel ging studeren, en wellicht iemand extra nodig had in de praktijk, maar…zei hij. Eigenlijk ben ik niet het type om iemand in loondienst te nemen.

Een week daarvoor, kwam via de WhatsApp de vraag bij mij terecht, of ik niet interesse had om de praktijk van mijn baas te kopen. Een vriendin vroeg dat. “Tsja, daar heb ik toch helemaal geen geld voor.”  “Ja maar als geld geen rol speelt?”  “Duhhhh, dan gaan wij samen naar Nepal, lijkt me duidelijk!” “Oké, niks voor jou dus.”

Weer een week later raak ik in gesprek met een man, die volgens mij een instrument van het universum is. Hij duikt namelijk steeds vaker op in mijn leven als ik even de weg lijk kwijt te zijn. En met zijn wijze raad schijnt hij licht op mijn pad. Het gekke is dat hij exact dezelfde vraag stelt. Wat uiteindelijk resulteert in een lang telefoongesprek. Ik vertel hem over mijn gesprek met Michiel. Waarop hij vervolgens zegt dat het klinkt als of hij mij eventueel als zelfstandig fysiotherapeut in de praktijk zou willen. En hij vindt dat ik dat moet voorstellen, mocht ik eventueel met ze in gesprek gaan. Al snel word ik uitgenodigd. Ik vind het eng om zelf voor te stellen wat de man met raad mij adviseert, maar het blijkt helemaal niet nodig te zijn. Binnen tien minuten wordt de vraag mij namelijk gesteld. “Wil je bij ons aan de slag als zelfstandige fysiotherapeute”. Na een paar uur nemen we flabbergasted afscheid van elkaar. Het blijkt dat we veel overeenkomsten hebben.

Nu een aantal maanden en veel “papierkramm” later zit ik vol in vol gas in de achtbaan. Iemand met een heel groot hart besloot mij te helpen, ook daar vermoed ik inmenging van het universum. En nu, nu moet ik het zelf doen. Op de een of andere manier ben ik goed in “holding myself back” want best veel dingen zijn eng, en ik ben goed in “negative self-talk”. Ik moet uit mijn comfort zone treden. Werken aan een paradigmashift in mijn hoofd. Ik moet naar buiten, de wijde wereld in en zaadjes planten. Want de patiënten komen niet vanzelf. Ik leer momenteel heel erg veel over mezelf en over hoe ik mijn eigen brein kan “hacken”, want tsjonge wat heeft die mij soms in een wurggreep. Iets wat ik me steeds meer realiseer. Een deel van mijn hersenen is nog oeroud en denkt dat ik in een grot woon, en als ik naar buiten ga kan dat nog wel eens mijn leven kosten. Doordat principe houden mensen zichzelf graag in hun grot. Lees: gaan niet graag buiten hun comfortzone. Dus schop ik, en schop ik en schop ik. Hup, met die reet van je naar buiten. En weet je wat, ik leef nog!! Zelfs meer dan ooit. Life is outside en begint echt aan het einde van je comfortzone. Just take the ride and embrace the insecurity!

IMG_3624

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s